Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Υποτέλεια άνευ προηγουμένου


Στο πρόσφατο διάγγελμα του δοτού πρωθυπουργού επισημάνθηκε πως «Θα είναι μια τεράστια αδικία της ιστορίας, η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, που τα τελευταία 65 χρόνια βίωσε έναν εμφύλιο και μια δικτατορία, αλλά πρόκοψε, έφτιαξε την ευημερία της, οικοδόμησε μια δημοκρατία, θεσμούς και αξίες, να φτάσει στην πτώχευση και να βρεθεί, από ένα ακόμα λάθος, σε εθνική απομόνωση και εθνική απόγνωση».
Παρακολουθώντας όλο το κείμενο του Παπαδήμιου (αν ήταν βεβαίως δικό του το κείμενο κι όχι των Τροϊκανών) διαπιστώνουμε πως είναι κατάστικτο από ψέματα, ψευτοδιλήμματα, εκβιασμούς. Είναι, άλλωστε, η κρίσιμη φάση που το σχέδιο πρέπει να ολοκληρωθεί υπέρ του μεγάλου ελληνικού κεφαλαίου και των ξένων μονοπωλίων.
Από όλη αυτή την αθλιότητα θα σταθούμε στο παραπάνω απόσπασμα που ω του θαύματος, ο ευρωτσολιάς Παπαδήμιος «ξέχασε» να αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός βίωσε-εκτός των άλλων- και τη γερμανική κατοχή!!! Τη γερμανική κατοχή που είχε ως αποτέλεσμα 1.000.000 νεκρούς Έλληνες, που τα σκελετωμένα άψυχα κορμιά των Ελλήνων μαζεύονταν σε κάρα, που οι πεινασμένοι Έλληνες αναγκάζονταν να τρώνε γάτες και ποντίκια, που τσάκισε την ελληνική οικονομία, που οι Γερμανοί έκλεψαν τον ελληνικό χρυσό και πήραν το αναγκαστικό δάνειο, που, που, που…
Αυτός ο κύριος, ο υπηρέτης των τραπεζών και των μονοπωλίων, είναι αυτός ο ίδιος που τόλμησε και πάλι απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό να του πει εις άπταιστον αγγλική “don’t ask what your country can do for you, ask what you can do for your country” (μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για εσένα, ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτή). Είναι, επίσης, ο ίδιος κύριος που απευθυνόμενος σε Έλληνες δημοσιογράφους ξεκινούσε τις προτάσεις του με τα «ελληνικότατα» so και well.

Είναι άθλιος! Όλος ο συρφετός τους είναι ελεεινός. Είναι επικίνδυνοι για τον ελληνικό λαό. Διαλύουν τις ζωές μας. Ξεπουλάνε την πατρίδα μας. Έξω οι ευρωτσολιάδες. Κάτω η κυβέρνηση των δοτών. Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Οδυσσέας Πραξιάδης

2 σχόλια:

  1. Άθλιος ...

    Όχι και τόσο, απλά ένας ακόμα ... αυθεντικός εκπρόσωπος της αστικής τάξης, της πλουτοκρατίας, υπερασπιστής του καπιταλιστικού συστήματος !

    Μια πολύ θερμή Καλησπέρα και πολλές πολλές ευχές για μια πολύ καλή πορεία του μπλογκ σας !
    Να είστε καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τα καλά σας λόγια.
    Καλή δύναμη στους αγώνες που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.