Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ως εδώ και μη παρέκει. Κίνημα ανατροπής τώρα!


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών υπογράμμισαν με έμφαση τα εξής:
Αυτό που όλοι ήξεραν και συζητούσαν έγινε πλέον καταφάνερο. Τη λαίλαπα των μέτρων που θα συνοδεύσει τη νέα δανειακή σύμβαση, θα ακολουθήσουν και άλλες που θα οδηγήσουν στην ολοκληρωτική ισοπέδωση τα εισοδήματα του λαού, την μειοψηφίας στην απόλυτη φτώχεια και φυσικά τη χώρα στη χρεοκοπία. Μπαίνει ωμά θέμα επιβίωσης του λαού πλέον.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου απαξιώθηκε εντελώς στη συνείδηση του λαού και καταρρέει. Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα και τα αστικά πολιτικά κόμματα απειλούνται με διάλυση. Ο λαός είναι εξοργισμένος και δείχνει διαθέσεις μαζικής, μαχητικής κινητοποίησης που μπορεί να πάρει τα χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας, το εργατικό και λαϊκό κίνημα να βάλει τη σφραγίδα του στη σύγκρουση με την κυβέρνηση, την αστική τάξη και την Ε.Ε.
Οι προϋποθέσεις που λείπουν, δεν υπάρχουν σήμερα και φυσικά δεν υπήρχαν και χθες, είναι αφενός μεν η δύναμη εκείνη που θα μετασχηματίσει τις διαθέσεις σε ένα κίνημα ανατρεπτικό και νικηφόρο και αφετέρου το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα συσπειρωθούν και θα παλέψουν για εργάτες, οι άνεργοι, οι υπάλληλοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, η νεολαία….
Αυτό λείπει και η έλλειψη αυτή συνειδητοποιείται όλο και περισσότερο από τον αριστερό κόσμο και τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Μόνο όσοι δεν θέλουν να ακούσουν δεν το ακούνε.
Χωρίς περιστροφές απαντάμε ότι η δύναμη εκείνη που πρέπει και μπορεί να πάρει την ιστορική ευθύνη και την πρωτοβουλία να συσπειρώσει το λαό και όσες πολιτικές δυνάμεις συμφωνήσουν σε ένα τέτοιο αγώνα είναι το Κ.Κ.Ε. μαζί με τμήματα της αριστεράς και ομάδες και πολιτικούς παράγοντες που θα αποφασίσουν να διακόψουν τους δεσμούς τους με τα κόμματα του κεφαλαίου και την ολέθρια πολιτική τους. Δεν εννοούμε συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς, αλλά συζήτηση και συμφωνία πάνω σε ένα πλαίσιο δράσης του λαού τώρα. Η βάση της συμφωνίας αυτής δεν μπορεί να είναι απλά η απόσυρση του μνημονίου, αλλά η απόκρουση της επίθεσης - ανατροπή του μνημονίου και της πολιτικής του κεφαλαίου συνολικά, ανατροπή της κυβέρνησης με το μαζικό ταξικό αγώνα, μέτρα ανακούφισης του λαού, μονομερής διαγραφή του χρέους και έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε., εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος καταρχήν και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στην πορεία κ.λπ.
Σε αυτή τη συγκυρία οι ευθύνες κάθε πολιτικής δύναμης είναι τεράστιες. Ή η κάθε πολιτική δύναμη αντιλαμβάνεται τις ευθύνες της και συμβάλει να δοθεί διέξοδος υπέρ του λαού, ή η ιστορία θα την καταδικάσει για δεκαετίες ή και οριστικά.
Ολιγωρίες δεν επιτρέπονται.
Καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει. Πρέπει ό,τι είναι να γίνει, να γίνει άμεσα, πριν οι αστικές δυνάμεις μέσα και έξω από τη χώρα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για λύσεις που θα εκτονώνουν την λαϊκή αγανάκτηση και θα σταθεροποιούν το σύστημα και την κυριαρχία του.
Μικροϋπολογισμοί κομματικοί και εμμονές πρέπει να παραμεριστούν.
Η εργατική τάξη και ο λαός δεν πρόκειται να συγχωρήσει κανένα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.