Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Ούτε βήμα πίσω!


Κυβέρνηση και τρόικα έχουν εξαπολύσει μια ξέφρενη επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Η επίθεση αυτή δεν έχει τέρμα. Ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο θέλουν μεροκάματα πείνας, εργαζόμενους – ομήρους χωρίς δικαιώματα, για να εκτινάξουν τα κέρδη τους.Εκμεταλλεύονται την άνοδο της ανεργίας στα ύψη για να εκβιάσουν και να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να υποκύψουν στις πιο ακραίες απαιτήσεις τους. Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις.
Για τους εργαζόμενους όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ούτε ένα βήμα πίσω. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω δεν πρέπει να χαθεί από το εισόδημα των εργαζομένων. Η μόνη διέξοδος βρίσκεται στον αγώνα. Τώρα, οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας, με μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες, από τα κάτω μπορούν και πρέπει να συντονίσουν το βήμα τους, να αγωνιστούν ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι οποίες παζαρεύουν πόσα θα δώσουν στη μεγαλοεργοδοσία.
Ως εδώ!
Σε αυτή την προσπάθεια όλοι οι εργαζόμενοι έχουν θέση, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και ιδεολογικές τους απόψεις, χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα. Είναι αγώνας ζωής και θανάτου. Πρέπει να δοθεί με τρόπο μαζικό, ενωτικό, μαχητικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.